Materijali i oprema

Ugrađeni materijali i oprema se uvijek pažljivo biraju od strane našeg stručnog tima, imajući u vidu trajnost, kvalitet i pouzdanost.

Kupci u objektima koje projektujemo i gradimo za vas aktivno učestvuju u odabiru završnih materijala i opreme, a naš stručni tim tehnički interpolira eventualna predložena  enterijerska rješenja. Detalji čine razliku kako bismo stan nazvali domom.

Zajednički prostori

Ulazna zona zgrade uvod je u cjelokupno iskustvo. Estetika i lako održavanje su nam tu od posebne važnosti. Ugrađena će biti prvoklasna granitna keramika, a posebna pažnja posvećena detaljima. Kontrolisan ulaz i video nadzor koji pokriva ulazni lobi i garažu, doprinose sigurnosti.

Lift

Vertikalna komunikacija ostvarena je stepeništima i liftom koji omogućuje nesmetano kretanje djece i lica umanjenih tjelesnih sposobnosti. Lift je električni, proizvođača Schindler, bezreduktorski, brzine 1m/s što omogućuje bezbijedno i ugodno savladavanje spratova uz poštovanje svih mjera protivpožarne zaštite.

Ograde

Želja da se omogući otvaranje savremenog čovjeka prema okruženju, prožimanje eksterijera i enterijera odredio je izbor staklene ograde. To je trend koji slijedi svaki moderan životni ili radni prostor. Prozirna staklena ograda čini da lođa izgleda veće, a korišteno lamistal staklo pruža izuzetnu čvrstoću i sigurnost. Uz pravilno održavanje može trajati vječno. Savršeno se uklapa u moderan prostor, dajući mu eleganciju i privlači poglede.

Ulazna vrata

Da bi vrata štitila Vaš dom, odabrali smo sigurnosna vrata koja se odlikuju čvrstinom strukture sa sigurnosnom bravom i unutrašnjim pojačanjima. Konstrukcija i dovratnik vrata su metalni. Vrata predstavljaju zaštitu od plamena, dima i prolaza toplote u roku od 30 minuta. Ispuna metalnog panela krila od kamene vune predstavlja toplinsku zaštitu i obezbjeđuje zaštitu od buke.

Lođe

Vanjski prostori stana predstavljaju produžetak dnevnog boravka, gdje odmaramo, primamo goste, objedujemo. Stoga, posebnu pažnju pridajemo njihovom uređenju. Veliki faktor na izgled lođe nosi izbor keramike. Osim odabira boje i teksture, vodimo računa i o njihovim tehničkim karakteristikama. Zbog toga biramo keramiku I klase koja je bezbijedna za hodanje – protuklizna, s većom čvrstinom, otpornošću na habanje, otpornu na temperaturne promjene, kišu, snijeg i mraz.

Prozori

Pravilnim izborom prozora i stakala znatno se smanjuju gubici energije i povećava zvučna izolacija. Prozori koji će biti ugrađeni sastoje se od šestokomornih profila s izo staklom i ispunom od plemenitog gasa omogućuju izuzetnu toplotnu i zvučnu izolaciju, a ugrađene aluminijumske roletne i zaštitu od neželjenih sunčevih zraka. Zaštita od solarne energije u ljetnom periodu i sprečavanje odavanja toplote u zimskom periodu, značajno smanjuju troškove i doprinose osjećaju prijatnosti i udobnosti.

Hrastov višeslojni parket

Drveni podovi nezamjenjiva su podna obloga u stambenim prostorima zbog posebnog prirodnog ugođaja koji unose u prostor, osjećaja topline i ušuškanosti koju mu daju, kao i činjenice da zadovoljavaju i najizbirljivije ukuse. Podovi koje ugrađujemo uz poštovanje određenih normi se mogu polagati i na toplovodno podno grijanje. Dvoslojni drveni podovi manje nego masivni parketi reaguju na uticaj nepovoljnih faktora iz okoline, poput neodgovarajuće vlage. Zahvaljujući tome duže zadržavaju svoj prvobitni izgled, ne isušuju se i ne stvaraju fuge brzo kao masivni parketi.

Unutrašnja stolarija

Sobna vrata pored njihove osnovne funkcije (toplotne i zvučne izolacije) koja se podrazumijeva predstavljaju veoma bitan element enterijera i zato biramo drvo kao najplemenitiji materijal za izradu stolarije. Sva unutrašnja vrata su visine 232 cm. Dovratnik je izrađen od kvalitetnog lameliranog čamovog drveta, a krilo vrata duplošperovano s ispunom od saća, zadovoljavajuće zvučne izolacije. Šarke su skrivene američkog oblika s 3 komada po vratima. Bojena su bijelo PU bojama.

Keramika

Odabir keramičkih pločica za oblaganje podnih i zidnih površina veoma je bitan, jer one utiču na vizuelni doživljaj i omogućuju lakše održavanje prostora. Svi podovi i zidovi u kupatilima i kuhinjama obloženi su prvoklasnom italijanskom i španskom keramikom koju odlikuju kvalitet, prefinjen izgled i velika izdržljivost a kupac ima mogućnost odabira keramike po sopstvenom izboru.

Oprema za kupatila

Estetske vrijednosti kupatila izražavaju se kroz pravilno odabranu opremu, koja je u proporciji sa samom veličinom prostora, ostalim elementima u prostoru, a bojom su usaglašeni s podnim i zidnim oblogama. Kupatila se opremaju prvoklasnom opremom renomiranih proizvođača kao što su Kolpa san i Grohe, a kod kojih se praktičnost spaja sa izuzetnom formom.

Elektro

Primijenjuje se modularna galanterija renomiranih firmi kao što je Schneideer.
Mogućnost priključka na više operatera telekomunikacija, internet, televizija – putem tehničke prostorije u kojoj je smještena kompletna oprema telekomunikacija i video nadzora.
Sve je opremljeno video nadzorom ulaznog lobija i podruma,
video interfoni u svim stanovima, te
kontrola prolaza kartičnim putem, beskontaktno otvaranje garažnih vrata skeniranjem tablica itd.
Svi zajednički prostori su pokriveni sistemom zaštite od požara.

Grijanje

Sobna temperatura ima direktan uticaj na nas i na naše raspoloženje. Stanovi su centralno grijani i hlađeni nezavisnim sistemom voda – voda, putem fan coil-a (proizvođača Sabiana). Svaka prostorija ima kontrolu regulacije temperature, a sve je opremljeno daljinskim upravljanjem. Dodatno u kupatilima se izvodi podno grijanje, kao i zidni kupatilski radijatori. Potrošnja je kotrolisana ugrađenim kalorimetrima. Sve pogoduje značajnoj uštedi u troškovima te maksimalnoj klasa energetske efikasnosti prema EU standardima.